skip to Main Content

Els catalans davant el 25N (6)

A menys de 48 hores per a les eleccions catalanes del 25 de novembre, us presentem una nova edició del seguiment que GESOP està portant a terme de l’opinió pública de cara a aquests comicis, resultats que també podreu trobar a EL PERIÓDICO. Les dades provenen d’una enquesta online que es porta a terme setmanalment mitjançant la tècnica panel. […]

Els electors que es mostren molt interessats en la campanya augmenten lleugerament fins arribar al 28,2%. En canvi, sí que creixen de forma rellevant els que diuen que el seu interès per la campanya ha augmentat en els darrers set dies, fins arribar al 36,8%.

Pel que fa al contingut de la campanya, entre un 35% i un 40% creu que està sent molt o bastant il·lusionant, aclaridora i útil. En canvi, els que la consideren molt o bastant atractiva i innovadora no arriben a aquests nivells. En qualsevol cas, la majoria considera que la campanya no està responent a cap d’aquests atributs.

En relació als candidats, per primera vegada en tota la sèrie, Mas deixa de ser el millor valorat. Junqueras el supera en obtenir un 5,6, mentre que el candidat de CiU es queda també per primera vegada per sota de l’aprovat, amb un 4,9. A més del cap de llista republicà, també veuen millorar la seva nota Sánchez Camacho i Rivera.

Els indecisos segueixen la seva tendència a la baixa de les últimes setmanes i se situen en el 15,4%. En canvi, la resta de l’electorat assegura tenir clar què farà el 25 de novembre. És entre els votants del PSC i C’s on es detecten més indecisos.

Pel que fa als resultats del diumenge, continuen creixent els que pensen que CiU guanyarà sense majoria absoluta. Un 68,0% es manifesta en aquest sentit, el nivell més alt de la sèrie. En canvi, un 24,1% creu que la federació nacionalista arribarà als 68 escons.

Aquesta vegada, donat que és la última onada abans de les eleccions, s’ha demanat als entrevistats quina és la seva porra de cara al 25N. És a dir, quins creuen que seran els resultats en escons de cadascun dels partits aquest diumenge. De mitjana, els catalans creuen que CiU obtindrà 62,4 diputats i situen en segon lloc al PSC amb 19,5 escons, superant el PP (16,9) i ERC (15,7).

Si voleu analitzar els resultats amb més detall, podeu consultar el document complet d’aquesta setmana. També teniu disponibles els informes de les anteriors onades (1, 2, 3, 4 i 5).

L’estudi consisteix en una enquesta per internet a ciutadans residents a Catalunya amb dret de vot. El treball de camp es realitza setmanalment; l’última onada s’ha fet entre els dies 20 i 22 de novembre de 2012, a una mostra de 859 persones. Els resultats obtinguts s’han ponderat per les principals variables sociodemogràfiques per obtenir una mostra representativa de l’electorat català.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top