skip to Main Content

Els catalans davant el 25N (5)

Us presentem una setmana més els resultats del seguiment que GESOP està portant a terme de l’opinió pública de cara als comicis del proper diumenge, resultats que també podreu trobar a EL PERIÓDICO. Les dades provenen d’una enquesta online que es porta a terme setmanalment mitjançant la tècnica panel.

Les dades indiquen que l’inici de la campanya no ha incrementat l’interès per la cita electoral, però en canvi sí ha reduït el percentatge d’electors que encara no han decidit el seu vot.

Aquesta setmana s’ha demanat de nou sobre el pes que determinats aspectes tenen en el moment de decidir el vot, incloent qüestions vinculades a l’actualitat. La crisi econòmica és l’element que més es tindrà en compte, mentre que el posicionament nacional i l’ideològic se situen en quart i cinquè lloc. Pel que fa a les qüestions d’actualitat, la vaga general no apareix com un element massa important a l’hora de decidir el vot, com tampoc el debat sobre els desnonaments. En canvi, sí que despunten els casos de corrupció i les retallades, que se situen com el segon i el tercer elements que més es tindran en compte a l’hora de decidir el vot, entre tots els suggerits.

 

 

 

Per bé que la majoria ja ha pres la seva decisió de vot, només un 30% es queda amb una única opció quan se li pregunta partit a partit si el podria arribar a votar.

 

 

 

En relació als candidats, tots milloren les seves valoracions, excepte Mas, que segueix igual, i Sánchez Camacho, que retrocedeix. És la primera vegada en les sis setmanes de seguiment que Mas obté la mateixa nota que algun altra candidat, en aquest cas Oriol Junqueras.

 

 

Finalment, un 59,0% creu que CiU guanyarà sense majoria absoluta, mentre que un 30,8% pensa que la federació nacionalista sí arribarà a aquesta cota.

 

 

Si voleu analitzar els resultats amb més detall, podeu consultar el document complet d’aquesta setmana. També teniu disponibles els informes de les anteriors onades (1, 2  3 i 4).

 

L’estudi consisteix en una enquesta per internet a ciutadans residents a Catalunya amb dret de vot. El treball de camp es realitza setmanalment; l’última onada s’ha fet entre els dies 14 i 18 de novembre de 2012, a una mostra de 855 persones. Els resultats obtinguts s’han ponderat per les principals variables sociodemogràfiques per obtenir una mostra representativa de l’electorat català.

 

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top