skip to Main Content

Alumnes en situació de vulnerabilitat

 

4 de cada 10 alumnes en situació de vulnerabilitat no disposen d’ordinador o tauleta per estudiar

El sobtat tancament de les aules a causa de la Covid-19 ha posat de manifest les desigualtats socials entre els i les alumnes. També més concretament, la necessitat de continuar les classes de manera virtual ha posat damunt la taula la mancances de molts alumnes.A Barcelona hi ha un 10,8% d’alumnes en situació de vulnerabilitat d’entre 3 i 16 anys, els quals es troben en un entorn familiar de dificultats econòmiques i un menor nivell de benestar a la llar, així com mancança de dipositius digitals per poder accedir a cultura i educació online.

Aquestes dades, entre d’altres, són les que s’han extret de la investigació que des de GESOP  hem dut a terme durant el mes de maig per encàrrec del Consorci d’Educació de Barcelona. L’objectiu de l’estudi era conèixer i avaluar el seguiment del curs dels i les alumnes amb situació de vulnerabilitat durant el confinament. Les dades obtingudes són un excel.lent marc de referència per veure com van viure els més joves i les seves families el confinament. A més, la comparació d’aquest grup amb una mostra control permet contextualitzar significats d’aquesta vulnerabilitat. També per mesurar les desigualtats que s’hi reflecteixen.

Es tracta d’una informació molt valuosa que ens pot servir per identificar d’una forma més detallada aspectes o àmbits d’actuació que permetin atacar la vulnerabilitat. També pot ser-nos de gran utilitat per reduir les desigualtats. I, en definitiva, en les persones joves, per dotar-les dels instruments i coneixemetns que els garanteixin al màxim la igualtat d’oportunitats.

 

Et convidem a donar un cop d’ull a les dades resultants:

 

 

Si t’interessen les dades entorn la població escolar, et convidem a donar un cop d’ull als nostres Breus de Dades sobre La Població Escolar de P3 a 4t d’ESO. Ho trobaràs a la nostra secció de Breus de Dades a la pestanya de Publicacions.

This Post Has One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top