skip to Main Content

La COVID-19 i el turisme

covid-19 i el turisme
Infografia extreta de l’informe de l’Agència Catalana del Turisme.

 

La COVID-19 i el turisme també van de la mà.

L’Agència Catalana de Turisme ha reorganitzat les seves activitats per adequar-se al context actual donat per la covid-19 i les diverses mesures sanitàries, a fi de planificar la sortida d’aquesta situació i  donar un cop de mà a totes les empreses, institucions i organitzacions del sector. 

Una de les moltes activitats que han realitzat és l’Enquesta per conèixer les expectatives dels espanyols davant les vacances: en faran? On aniran? On s’allotjaran? L’objectiu consisteix en recollir dades en relació a la situació emocional i intencions de la població per tal de poder adequar les actuacions i prendre millors decisions. 

Des de GESOP hem col·laborat amb l’Agència Catalana del Turisme en la realització de l’estudi de l’enquesta mitjançant entrevistes telefòniques en un model de teletreball per respectar el confinament de les treballadores i treballadors, així com assegurar la seva integritat física. S’ha fet un seguiment setmanal amb una mostra diària de dilluns a divendres des del 6 d’abril al 29 de maig.  

Quins són els principals resultats sobre les intencions d’estiuejar dels enquestats i enquestades?

Els principals resultats a destacar de l’enquesta són: 

  • El 40% tenen intenció de fer vacances aquest estiu un cop acabat el confinament, dels quals només un 10% ho farien fora del territori espanyol. 
  • Un 13% dels espanyols que faran vacances dins del territori espanyol escullen Catalunya com a destinació turística. 
  • Gairebé el 45% dels catalansque diu que anirà de vacances, diu que es quedarà a Catalunya. 
  • Pel que fa al tipus d’allotjament, un 54,5% estan disposats a anar a allotjaments aliens (hotels, apartaments llogats, càmpings, etc.), mentre que un 34,5% optaran per allotjaments particulars com segones residències o cases de familiars i amics. 

Consulta el document complet per veure en detall els resultats de l’enquesta. Podràs veure les diferències entre comunitats autònomes, l’evolució durant les setmanes de confinament de la intenció de fer vacances o les diferències segons segments poblacionals. 

Accedeix a l’informe!

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top