skip to Main Content

Els catalans davant el 25N (4)

De nou, us presentem els resultats del seguiment de l’opinió pública que GESOP està portant a terme durant la precampanya i la campanya de cara a les eleccions catalanes del proper 25 de novembre, resultats que també podreu trobar a EL PERIÓDICO. Les dades provenen d’una enquesta online que es porta a terme setmanalment mitjançant la tècnica panel. […]

La primera presa d’informació un cop començada la campanya torna a posar de manifest un interès alt en la mateixa, que segurament continuarà a l’alça en els propers dies. De fet, en menys d’una setmana els que diuen que ha augmentat el seu interès per la campanya passen del 16,6% al 25,4%. Com és habitual en les últimes preses d’informació, hi tenen més interès els votants dels partits nacionalistes i/o independentistes (CiU, ERC, SI) que també són els que troben, de moment, la campanya més il·lusionant i útil.

D’altra banda, l’inici de campanya ha afavorit una millora o un estancament de les valoracions de tots els candidats. El cap de llista de C’s és el que més veu pujar la seva nota, mentre que Mas i Junqueras són els únics que superen el 7 de mitjana entre els seus propis electorats. A més, el president Mas obté bones valoracions entre tots els electorats nacionalistes.  

 

 

 

Aquesta setmana hem demanat als entrevistats que ens associessin diferents conceptes a cadascun dels partits. EUROPA i PACTE s’associen a CiU, mentre que ESPECULACIÓ, POPULISME i AUSTERITAT es relacionen amb el PP i CiU, per bé que aquest últim concepte també s’associa a partits d’esquerra. ICV-EUiA destaca en JUSTÍCIA SOCIAL i IGUALTAT. En canvi, hi ha una major dispersió de les respostes quan parlem de CONVIVÈNCIA, LLIBERTAT i TRANSPARÈNCIA, per bé que en la primera s’imposa CiU, en la segona ERC i en la tercera ICV-EUiA.

  

 

 

 

 

 

Pel que fa als comicis del proper 25 de novembre, els que tenen el vot decidit arriben al 68,1%. El major percentatge d’indecisos el trobem una setmana més entre els votants del PSC i C’s.

 

La majoria continua pensant que CiU guanyarà les eleccions sense majoria absoluta, però les diferències amb els que pensen que sí superarà aquesta barrera es redueixen respecte a fa set dies. 

 

 

 

De fet, les darreres enquestes publicades han fet canviar algunes de les expectatives que unes setmanes enrere tenien els ciutadans. Creixen sobretot els que creuen que C’s millorarà els seus resultats, però també els que diuen el mateix d’ICV-EUiA. En canvi, es redueixen els que pensen que el PP empitjorarà els seus resultats i augmenten els que consideren que SI anirà enrere. 

 

Si voleu analitzar els resultats amb més detall, podeu consultar el document complet d’aquesta setmana. També teniu disponibles els informes de les anteriors onades (1, 2 i 3).

 

L’estudi consisteix en una enquesta per internet a ciutadans residents a Catalunya amb dret de vot. El treball de camp es realitza setmanalment; l’última onada s’ha fet entre els dies 8 i 12 de novembre de 2012 a una mostra de 856 persones. Els resultats obtinguts s’han ponderat per les principals variables sociodemogràfiques per obtenir una mostra representativa de l’electorat català.

 

 

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top