skip to Main Content

Els catalans davant el 25N (3)

Una setmana més, us presentem els resultats del seguiment de l’opinió pública que GESOP està portant a terme durant la precampanya i la campanya de cara a les eleccions catalanes del proper 25 de novembre, resultats que també podreu trobar a EL PERIÓDICO. Les dades provenen d’una enquesta online que es porta a terme setmanalment mitjançant la tècnica panel. […]

Una setmana més, la majoria es declara molt o bastant interessat per la precampanya, tot i que en una proporció lleugerament inferior a la de la setmana passada. Caldrà veure si la propera onada, un cop iniciada la campanya de forma oficial, es reverteix aquesta tendència a la baixa. Els votants de les formacions nacionalistes (CiU, ERC i SI) són els que més interès mostren, com ve succeint en totes les onades.

Aquesta setmana s’observa una davallada general de les valoracions de tots els candidats, excepte en el cas d’Alícia Sánchez Camacho, que tot i així es manté com la cap de llista amb una nota més baixa. Artur Mas segueix sent el millor valorat, encara que perd sis dècimes respecte a set dies enrere i obté la pitjor nota de totes les onades realitzades.

En aquesta ocasió, també s’ha demanat per diferents atributs dels candidats a la presidència de la Generalitat. Artur Mas és el més esmentat quan es pregunta pel cap de llista més ambiciós, oportunista, enèrgic, simpàtic, realista i modern. En canvi, Alícia Sánchez Camacho és la més citada com a intransigent i Joan Herrera quan es parla de transparència. Els candidats del PSC i CiU són els més esmentats quan es demana pel més ambigu i els de CiU i ICV-EUiA quan es pregunta pel més utòpic, que és l’ítem que genera més divisió d’opinions.

Pel que fa al vot el proper 25 de novembre, el 68,8% ja té decidit què farà el dia de les eleccions, però un 31,1% encara no. El major percentatge d’indecisos el trobem una setmana més entre els votants del PSC i C’s.

A l’hora de decidir el vot, el 52,5% dels electors diu que tindrà més en compte el posicionament nacional que l’ideològic i un 37,5% diu el contrari. Per electorats, només entre els votants del PSC i ICV-EUiA la majoria diu que tindran més en compte la ideologia que la posició nacional, mentre que a la resta d’electorats dominen els que diuen el contrari.

Respecte a les expectatives de victòria, sembla que les últimes enquestes publicades han tingut el seu impacte en l’opinió pública, ja que creixen de forma significativa els que creuen que CiU guanyarà les eleccions sense majoria absoluta, fins arribar al 58,8%, el nivell més alt de la sèrie.

Si voleu analitzar els resultats amb més detall, podeu consultar el document complet d’aquesta setmana. També teniu disponibles els informes de les anteriors onades (1 i 2).

L’estudi consisteix en una enquesta per internet a ciutadans residents a Catalunya amb dret de vot. El treball de camp es realitza setmanalment; l’última onada s’ha fet entre els dies 1 i 5 de novembre de 2012, a una mostra de 808 persones. Els resultats obtinguts s’han ponderat per les principals variables sociodemogràfiques per obtenir una mostra representativa de l’electorat català.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top