skip to Main Content
Кракен ссылка кракен ссылка Блэкспрут ссылка блэкспрут ссылка

La importància de la Responsabilitat Social Corporativa

              A tota societat coexisteixen una sèrie de valors i ètiques de comportament que busquen com a objectiu final el benestar i l’equilibri social, individual i en les nostres relacions. En tots i cadascun dels individus d’una societat recau el compromís de tenir una actitud proactiva cap a la seva comunitat, és el que entenem per responsabilitat social.

              Ens trobem en uns temps en els quals els avanços tecnològics més punters guien el nostre futur en tots els àmbits (cultura, ciència, mercat, educació, empresa, etc.). No obstant això, estem també davant el ressorgir del reconeixement del valor després de “l’humà”. No és d’estranyar que, en un món globalitzat i interconnectat, al qual hem arribat mitjançant avanços tecnològics, les relacions humanes i el poder satisfer les seves necessitats i característiques tan segmentades se situïn en el punt de mira. És per això mateix que també les empreses – independentment del seu sector – han adquirit els últims anys una actitud proactiva cap a la responsabilitat social. Estem parlant de Responsabilitat social corporativa (RSC). Aquesta “[…] és una forma de dirigir les empreses basada en la gestió dels impactes que la seva activitat genera sobre els seus clients, empleats, accionistes, comunitats locals, medi ambient i sobre la societat en general.”[1] D’aquesta manera, les empreses socialment responsables fan compatibles les seves metes empresarials amb el respecte de la diversitat i l’entorn, i promovent la reducció de desigualtats socials. Atès que és una pràctica voluntària, a més de beneficiar a la societat també constitueix un valor afegit a les empreses. Entre molts dels beneficis que aporta a les organitzacions destaquem:

  1. Captació de talents i augment de la productivitat.
  2. Suposa una activitat estratègica addicional (avantatge competitiu) en mostrar-se també com un agent actiu en la comunitat.
  3. Crea una cadena de valor entre els clients, proveïdors i socis en treballar i col·laborar amb una empresa RSC.
  4. Millora la imatge (branding) i la credibilitat en estar involucrats o perseguint també un objectiu social.
  5. Fomenta la innovació, ja que ha d’adaptar-se contínuament a l’entorn tant per a la seva millora empresarial com en participació a la comunitat.
  6. Fidelització dels clients, els qui es veuran atrets per aquest valor afegit.

              Per tots aquests motius i el nostre coneixement de la importància d’implicar-se en la societat, GESOP col·labora des de fa 3 anys amb el Programa Làbora[2]. Aquest és un projecte que acosta a les persones en situació de vulnerabilitat al mercat laboral, fomentant així la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania i assegurant per a l’empresa la millor candidatura per al lloc a ocupar. Aquests objectius s’aconsegueixen gràcies a un treball en xarxa entre Serveis Socials i un equip d’experts per a identificar als participants del programa, un acompanyament individualitzat tant per als participants com per a les empreses, una plataforma tecnològica i un equip de suport a l’empresa.

              Som conscients que com a empresa que forma part del teixit corporatiu de la ciutat totes les nostres activitats tenen una implicació en la societat. Per això mateix estem contents de poder col·laborar amb Làbora, així com dels futurs projectes socials en els quals estem treballant amb altres fundacions. Des d’aquí volem conscienciar i motivar a altres empreses a seguir endavant amb els seus projectes corporatius buscant sempre la inclusió social i aportar entre tots i totes el nostre granet de sorra a la comunitat.

_______________________________

[1] Observatori de Responsabilitat Social Corporativa.

[2] Projecte de Ciutat impulsat per l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), dissenyat i gestionat en col·laboració amb ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), FEICAT (Empreses d’Inserció de Catalunya), i Creu Roja. Cooperant i treballant en xarxa amb l’Ajuntament de Barcelona i les entitats socials i teixit empresarial de la ciutat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top