skip to Main Content

Analitzem la població escolar de 2017-2018

Breu dades 32 poblacio escolar escola nens gesop catalunya     Amb l’inici de curs 2018-2019 hem volgut sumar-nos a l’embranzida i presentar el nou Breu de dades sobre la població escolar de Catalunya. La finalitat dels nostres breus és difondre informació i coneixement sobre diferents temàtiques d’interès i actuals. Per aquest motiu hem actualitzat les dades de la publicació del 2017 per elaborar un nou breu que permeti fer-nos una idea del volum de la població més jove que hi ha a Catalunya i de com es distribueix per les diferents etapes educatives fins als 16 anys.

     A mode de resum, ens trobem amb que a Catalunya el 17,4% de la població són infants entre 0 i 16 anys; mantenint-se, aquest valor, de forma estable des del 2013. Tot i així, desglossant la població per etapes educatives, veiem que és la població en etapes de primària i d’ESO qui manté aquest valor estable, ja que ha anat augmentant ens els últims anys, i contrarestant així la davallada de la població infantil (de 3 a 5 anys) que pateix des del curs 2006-2007. Podem dir que aquesta disminució de la proporció d’infants anuncia una futura disminució de la població de primària i ESO en anys vinents.

     Destaquem el pes que l’educació pública ha guanyat en els darrers 10 anys a totes les etapes educatives, tenint matriculats més d’un 60% del total d’alumnes de 0 a 16 anys que hi ha a Catalunya aquest curs 2018-2019. A més, val a dir que són també els centres públics els que acullen una major proporció d’alumnes amb nacionalitat estrangera; la qual s’ha vist incrementada en els últims anys, assolint el 13,3% del total d’alumnes.

     Us convidem a que feu una ullada al nostre Breu de Dades:

Consulta el breu!

 

 

GESOP.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top