skip to Main Content

Percepcions electorals

Com seran els resultats de les eleccions generals del  28A? Participa!

Sense ànim de fer estimacions electorals, però sí amb el de contribuir a mesurar les percepcions dels ciutadans i els seus canvis, ens proposem, en els pròxims dos mesos, anar consultant de forma periòdica com es percep que seran els resultats electorals. No busquem la precisió de la dada sinó la percepció de quin serà l’ordre dels partits, del més votat almenys votat. Ens centrem en els cinc partits d’àmbit estatal que segons totes les enquestes obtindran representació. La iniciativa no és aliena a la realitat electoral actual, amb una alta volatilitat de vot i canvis fins al mateix dia de les eleccions. A més, ens permetrà observar com influeixen els diferents esdeveniments i informacions en la conformació dels resultats esperats.

Ja el 21D, les últimes eleccions catalanes, vàrem dur a terme una iniciativa similar. En aquella ocasió sol el 0,7% dels participants van encertar l’ordre en el qual van quedar els set partits en lliça, de més a menys vots. No obstant això, l’anàlisi detallada ens permet observar com va canviar la percepció dels resultats en alguns partits i com s’anaven reduint el nombre de combinacions, moltes, que els participants assenyalaven. Us presentem un breu resum de les dades obtingudes.

Així doncs, comencem avui, 28 de febrer, quan queden dos mesos per a les eleccions. I tornarem a ells dues vegades més durant el mes de març i setmanalment fins al dia de les eleccions durant el mes d’abril. En cada ocasió només tindrem dos dies per a contestar.

Us animem a participar!

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top