skip to Main Content

Breu de dades (34): Eleccions a Barcelona. Comparació de cicles electorals 99-00. VS 14-17.

      Aquest any serà any d’eleccions. El proper 26 de maig votarem els ajuntaments que volem pels propers quatre anys. També estem cridats a votar a les eleccions europees. I a moltes comunitats espanyoles tindran eleccions autonòmiques. A ningú se li escapa el moment convuls que, per diverses raons, està vivint Europa en general i el nostre país en particular. Amb les eleccions andaluses es va iniciar un nou cicle electoral que caldrà veure si aquests comicis van marcar o no el camí dels següents.

El document que us presentem a continuació vol ser una pinzellada dels canvis que s’han produït en els últims 18 anys, des dels inicis del segle XXI. I ens hem centrat en la ciutat de Barcelona, on les eleccions municipals han servit, històricament, per avançar les tendències electorals del conjunt del país. L’anàlisi compara el cicle electoral amb el qual va començar el nou segle (1999-2000) i l’últim (2014-2017), que es va iniciar amb les europees del 2014 i es va acabar amb les catalanes del 21 de desembre de 2017*.

Les dades que es recullen descriuen primer els canvis que afecten a la composició de la població i després els relatius als resultats electorals. Entre altres coses, veureu una ciutat on hi viu més gent que l’any 2000, però on n’hi pot votar menys. Una ciutat on la diversitat ideològica conjuga uns paràmetres globals similars als de principis de segle, per bé que amb més fragmentació i varietat d’opcions polítiques.

Descarrega’t el breu

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top