skip to Main Content

El casc de la bici a debat

Què en penseu? Digueu la vostra a través d’aquest qüestionari:

 

 

 

Els darrers anys la bicicleta està recuperant protagonisme com a mitjà de transport urbà. Les avantatges de l’ús de la bicicleta estan acceptades i es demanda cada vegada més a les administracions que fomentin l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà (baròmetre de la bicicleta de 2011), i la integrin com un vehicle més a les ciutats. Però la incorporació de les bicicletes a les ciutats obliga a repensar els espais i les normatives, i comporta irremeiablement que el cotxe cedeixi a ciclistes i vianants part del protagonisme que ha adquirit al llarg de les darreres dècades.

 

 

En aquest context, la DGT va presentar fa uns dies un projecte de reforma del Reglament General de Circulació en el que per primera vegada dedica un apartat a la circulació de bicicletes, però que en alguns aspectes ha aixecat una forta oposició entre les entitats que treballen per la promoció de la bicicleta i en defensa dels ciclistes.

 

Un dels principals punts d’aquest text en relació a les bicicletes, i també un dels més discutits per les entitats probici, és l’obligatorietat de l’ús dels casc per a ciclistes en tot tipus de vies, i no només en les vies interurbanes com passava fins ara.

 

Arguments favorables i contraris al casc

 

Un cop d’ull per Internet permet comprovar que no és fàcil trobar arguments que defensin l’obligatorietat del casc en bicicleta. Malgrat tot, si es pregunta al conjunt de la població, hi ha una majoria de ciutadans (67,3%) que opina que el casc hauria de ser obligatori per anar en bicicleta dins els pobles i ciutats, per bé que la majoria admet que serà contraproduent pel foment del seu ús (veure informe de GESOP).

 

Els arguments que presenta la DGT a favor de l’obligatorietat del casc per als ciclistes fan referència a la seguretat. Planteja que l’ús del casc en ciclistes és un mecanisme per reduir la gravetat en accidents. Segons unes declaracions de la directora de la DGT , Maria Seguí, del dia 8 de març, l’ús del casc reduiria les lesions cranials en ciclistes.

 

Per altra banda, els contraris a obligar als ciclistes urbans a portar casc diuen que els cascs de bicicletes no resisteixen els impactes produïts per l’atropellament de vehicles motoritzats, que són el principal perill per als ciclistes. A més, asseguren que l’obligatorietat del casc desafavoriria l’ús de la bicicleta, perdent els elements positius que aquest mitjà aporta a la mobilitat de les nostres ciutats. Podeu consultar els principals arguments dels contraris al casc a l’informe de la Federació de Ciclistes Europeus (EFC): AUMENTAR LA SEGURIDAD EN BICICLETA, sin implantar el uso obligatorio del casco para ciclistas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top