skip to Main Content

Els catalans davant el 25N (0)

A GESOP ens hem proposat fer un seguiment de l’estat de l’opinió pública durant la precampanya i la campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebraran el proper 25 de novembre. Volem veure quin és el posicionament dels ciutadans a hores d’ara i com va variant a mesura que passen les setmanes i s’acosta la data dels comicis.

Amb aquest objectiu, hem endegat un estudi setmanal, a través d’internet, mitjançant la tècnica panel, és a dir, una mostra d’individus permanent a qui es demanarà l’opinió periòdicament. Els resultats els podreu anar seguint ben aviat a través de la web de El Periódico de Catalunya, que col•labora amb aquesta iniciativa, i mitjançant el post que penjarem setmanalment al nostre bloc. Us convidem a fer-ne el seguiment setmana a setmana per avaluar els canvis que es donin en el posicionament dels electors i l’impacte que tinguin els esdeveniments que es vagin produint en aquest posicionament.

Avui presentem un avançament de l’estudi, basat en els resultats de la primera onada, les principals conclusions de la qual són les següents:

  • La majoria dels electors segueix la precampanya amb molt o bastant interès. Gairebé la meitat la considera il·lusionant i útil, però de moment només un terç la qualifica d’atractiva, aclaridora i innovadora.

 

  • Mas és el presidenciable més ben posicionat i l’únic que aprova, tot i que els electors es mostren força exigents amb tots els candidats. A hores d’ara, el candidat de CiU és també el més esmentat quan es demana qui ho està fent millor, qui presenta un discurs més en positiu i qui és més creïble.

 

  • Dos terços dels catalans ja tenen decidit el seu vot, a dia d’avui, mentre que un terç es mostra indecís. Entre els que dubten, un terç ho fa entre el PSC i una altra opció, un percentatge similar ho fa entre CiU i una altra força i un volum similar entre ERC i una altra formació. De fet, un de cada deu dubta entre el PSC i ICV-EUiA i un percentatge similar entre CiU i ERC.

 

  • A hores d’ara, la majoria dels electors pensa que CiU i ERC milloraran els resultats que van obtenir a les últimes eleccions catalanes i que el PSC i el PP els empitjoraran. Més divisió d’opinions generen els resultats que obtindran ICV-EUiA, C’s i SI.

  • En canvi, hi ha un ampli consens sobre qui s’endurà la victòria. Gairebé nou de cada deu creuen que CiU guanyarà les eleccions, tot i que la divisió d’opinions arriba a l’hora de dir si obtindrà o no la majoria absoluta.

 

 
L’estudi ha consistit en una enquesta per internet a ciutadans residents a Catalunya amb dret de vot. El treball de camp s’ha realitzat entre els dies 11 i 15 d’octubre de 2012 a una mostra de 656 persones. Els resultats obtinguts s’han ponderat per les principals variables sociodemogràfiques per obtenir una mostra representativa de l’electorat català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top