skip to Main Content

Catalunya vol Eurovegas?

Durant aquest mes de setembre sabrem si el magnat americà Adelson ha triat Catalunya per instal·la Eurovegas. És un projecte que ha suscitat opinions diferents i oposades tot i la discreció i l’hermetisme amb que s’han portat les negociacions. En els últims mesos han anat apareixen informacions diverses tant sobre el contingut del projecte i el seu impacte econòmic, social i territorial com dels inversors i les seves exigències per portar-lo a terme. […]

En aquest marc GESOP va preguntar a una mostra de tot el país quina era l’opinió sobre el tema. En termes generals, les dades indiquen, un elevat grau de desconfiança amb aquest projecte. A pesar de que alguns li veuen un impacte econòmic positiu, es dubte de que pugui contribuir a la revitalització econòmica del país. Per contra, la majoria creu que no donaria millor imatge al país i que s’atemptaria contra el territori i el medi ambient. Una àmplia majoria pensa que respon a un model d’economia especulativa i, sobretot que no representa el model productiu i econòmic del nostre país.

 

La distribució té les seves principals variacions segons la ideologia dels entrevistats i també segons territori. Per una banda, PP i CiU són els més partidaris (o els que mostren menys refús) mentre que els d’ERC i ICV són els més crítics. Per territori, com més a prop més refús. És a dir, la ciutat de Barcelona i el seu entorn metropolità s’hi mostren més en contra que a la resta del país.

Feu click a la imatge per accedir al document.

 

 

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top