skip to Main Content

Què volen els nostres seguidors que preguntem als catalans?

Fa dues setmanes us vam demanar, als amics i seguidors de GESOP, que ens ajudéssiu a dissenyar el qüestionari de la nostra propera enquesta als catalans. Per aquest motiu, vam llançar un petit sondeig a través de les xarxes socials, suggerint sis possibles temes, amb l’objectiu que ens comentéssiu sobre quin us agradaria que preguntéssim a la ciutadania. Des de GESOP us volem donar les gràcies per la vostra col·laboració a les més de 400 persones que han participat en aquesta experiència, que ha estat molt enriquidora per a nosaltres. […]

Quin ha estat el tema més votat? D’entre les sis propostes suggerides, el 36,6% de vosaltres heu triat la independència, mentre que un 28,9% ha preferit que preguntéssim sobre Eurovegas i un 16,0%, sobre si la crisi ha reduït els ingressos dels catalans. A més distància s’han situat els altres tres temes suggerits: la igualtat de gènere (8,6%), les xarxes socials (8,3%) i l’impacte de la crisi sobre les vacances (1,6%).

Com es va comprometre, GESOP inclourà el tema més votat en la seva propera enquesta als catalans i en publicarà els resultats. Estigueu atents al bloc i al twitter de GESOP per conèixer què pensen els ciutadans de Catalunya al respecte.

Ara bé, a banda d’escollir entre els sis temes que us proposàvem, us deixàvem espai perquè ens suggeríssiu altres idees que us agradaria que abordéssim en un futur. Els temes que ens heu comentat són molt diversos, però els podem resumir en sis grans grups:

  • La crisi: recerca dels responsables, impacte en la vida quotidiana dels ciutadans, model econòmic de futur, etc.
  • El sistema polític: canvis en el sistema de representació, regeneració democràtica, mesures contra la corrupció, etc.
  • L’Estat del Benestar: impacte de les retallades, sistema fiscal, equitat, prioritats en la despesa pública, etc.
  • El sistema financer: recerca de responsabilitats, rescat, models alternatius, etc.
  • La relació entre Catalunya i Espanya: pacte fiscal, solidaritat amb la resta de l’Estat, etc.
  • Altres: Europa, llengua, peatges, plans d’igualtat a les empreses, medi ambient, horaris comercials, recerca científica i tecnològica, gestió dels clubs de futbol, violència de gènere, integració de la immigració, civisme, prostitució, toros, etc.

En aquesta llista podeu veure en detall l’àmplia varietat de temes que ens heu fet arribar. Us podem assegurar que hem llegit tots i cadascun dels vostres suggeriments i que en prendrem bona nota de cara a futurs estudis. Moltes gràcies a tots!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top