skip to Main Content

La majoria dels barcelonins, contra l’obertura dels comerços en diumenges i festius

El passat 19 de juny EL PERIÓDICO DE CATALUNYA va publicar una nova edició del Baròmetre de Barcelona, elaborat per GESOP. Entre d’altres temes, l’enquesta recollia l’opinió dels barcelonins sobre l’obertura dels comerços en diumenges i festius, tema de plena d’actualitat els últims dies arran dels plans del govern central de flexibilitzar els horaris comercials. […]

Com es posicionen els barcelonins? El 40,0% es mostra partidari de l’obertura dels comerços els diumenges i festius, però un 51,9% s’hi oposa; el 8,2% restant no es defineix al respecte. La majoria, doncs, no es mostra favorable a la flexibilització dels horaris comercials en aquest sentit, però hi ha un gruix important de població que la veuria amb bons ulls.

 

 

L’anàlisi dels resultats per segments de població posa de manifest diferències rellevants per sexe, edat i nivell d’estudis. Els homes, els joves i els que tenen formació universitària són els més favorables a la mesura, mentre que les dones, els majors de 59 anys i els que tenen un nivell d’estudis baix són els que més s’oposen a l’obertura dels comerços en diumenges i festius.

D’altra banda, també s’observen diferències rellevants segons el record de vot a les últimes eleccions municipals. Els votants del PP són els únics que s’hi pronuncien majoritàriament a favor, mentre que entre els de CiU hi ha més divisió d’opinions. En el cas dels tres partits d’esquerra, l’oposició a la mesura és majoritària.

 

El treball de camp de l’enquesta es va dur a terme entre el 4 i el 7 de juny de 2012 a una mostra representativa de ciutadans empadronats a Barcelona amb dret de vot a la ciutat. Consta de 800 entrevistes telefòniques (CATI). El marge d’error de l’enquesta és del ± 3,5% per un nivell de confiança del 95% i p=q=0,5. Podeu accedir a la base de dades de l’enquesta i a les tabulacions a través de la web de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top