skip to Main Content

29M: l’opinió dels ciutadans sobre la reforma laboral

Ahir dia 29 de març, els sindicats van convocar una vaga general, en què es cridava als treballadors en particular, i a la societat en general, a mostrar el seu descontent amb la reforma laboral recentment aprovada. […]

El Baròmetre polític d’Espanya que EL PERIÓDICO DE CATALUNYA va publicar a principis del mes de març, elaborat per GESOP, deixa clar l’opinió dels ciutadans espanyols envers aquesta reforma. La majoria hi està en desacord, creu que retalla els drets dels treballadors i, a més, es mostra escèptic amb la possibilitat que pugui contribuir a crear ocupació. Darrera de la reforma laboral el ciutadà hi percep quelcom més profund que les mesures específiques: l’atac a un determinat model. La confrontació és ideològica. El cert és que únicament els votants del PP s’hi mostren majoritàriament d’acord, però fins i tot ells creuen que retalla drets dels treballadors.

Una altra cosa és el grau d’acord o desacord amb la vaga, que generava més divisió d’opinions, situada en un escenari de fons on les males notícies conformen un escenari de por i resignació. Però també de creixent interès per la política, que assoleix el nivell més alt dels últims deu anys. Un indicador que posa en clar que han crescut les ganes de confrontar idees i opinions, creant per tant un escenari propici per a diferents tipus d’accions reivindicatives. 

 

  

 

 

                 

 

                 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top